Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Резултатът можеше да е по-лош, но със сигурност се борех за повече,...

Резултатът можеше да е по-лош, но със сигурност се борех за повече, обобщи Кими

55
0
Нико Розберг

Кими Райконен завърши четвърти в Гран при на Белгия, след което призна, че по принцип резултатът му можеше да е по-лош, но той гонеше по-силно класиране на пистата Спа-Франкоршамп. Пилотът на Ферари бе наказан заради това, че не намали скоростта при двойни жълти знамена вследствие спирането на Макс Верстапен.

„Като цяло бяхме доста конкурентоспособни този уикенд. В състезанието болидът вървеше добре със софт, но с ултрасофт имах проблеми със задната част след няколко обиколки. Първите турове бяха наред, но след това започнах да се пързалям“, коментира финландецът.

„Бях на правата, когато видях жълтите знамена – бяха вдясно и съм сигурен, че не преминах по-бързо, отколкото в която и да е друга обиколка. Наказанието не бе хубаво, но за щастие колата за сигурност помогна да възстановим част от загубите. Изпреварих [Валтери] Ботас и се опитах да доближа [Даниел] Рикиардо, но нямахме достатъчно скорост, за да го изпреваря, тъй като вървеше изненадващо силно в състезателни условия. Темпото му бе добро на точните места.“

„Мисля, че днешният резултат можеше да е по-лош, но със сигурност се борех за повече. Трябва да извлечем позитивите, да си вземем поука от надпреварата и да се постараем да се справим по-добре през следващия уикенд.“

Шефът на Скудерията Маурицио Аривабене допълни, че ръководеният от него тим се бори за победата до последната обиколка – нещо, което преди старта в екипа не предполагали, че ще е възможно.

„Себ [Фетел] направи страхотна надпревара, а при рестарта бе наистина близо. Жалко, че Кими бе наказан, което му коства почти половин минута, но се справи с хубава маневра при подновяването на състезанието“, каза още той.