Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо най-бърз в сутрешната сесия от първия ден на Каталуня

Рикиардо най-бърз в сутрешната сесия от първия ден на Каталуня

31
0

Даниел Рикиардо с Ред Бул бе най-бърз в сутрешната сесия от първия ден на тестовете на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона. В последните минути от сесията австриецът записа време от 1:20.179 мин и то с гумите медиум, като навъртя общо 60 обиколки.

Постижението му е забележително с оглед на това, че е по-добро с 2 сек спрямо най-доброто в сутрешната сесия от първия ден миналата година. От друга страна може да се очаква, че заради прогнозите за дъжд в следващите сесии, отборите искат по-бързо да изпробват потенциала на новите си коли като скорост.

На 0.2 сек зад него остана Валтери Ботас с Мерцедес също със средните по твърдост гуми. Трети се нареди Кими Райконен от Ферари със софт с постижение 1:20.506 мин, следван от Нико Хюлкенберг с Рено (1:20.547 мин). Последният направи най-много обиколки от всички – 73.

Денят започна при сухо, но студено време, като повечето пилоти излязоха веднага да запишат бързи обиколки. Преди изтичането на първи час Алонсо излетя от трасето на последния завой и спря в зоната за сигурност. Оказа се, че причината е проблем с гайката на задното дясно колело, а сесията бе спряна.

В последните 15 мин испанецът се върна на пистата и направи още 4 обиколки, завършвайки сесията с едва 10 – най-малко от всички. С гумите суперсофт той записа 8-о време , на 4 сек от водача.

Второто спиране на сесията беше причинено от пилота по развитието на Форс Индия Никита Мазепин, който се завъртя на завой 4. Руснакът остана последен 10-и, зад Маркус Ериксон с Алфа Ромео Заубер.