Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разликата в подготовката на Лотус е огромна, заяви Грожан

Разликата в подготовката на Лотус е огромна, заяви Грожан

29
0

Ромейн Грожан заяви, че разликата в подготовката на Лотус за предстоящия сезон във Формула 1 е огромна в сравнение с тази отпреди година. Пилотът сподели след дебюта си с Е23 на писта, че отново е един щастлив състезател, тъй като автомобилът върви добре.

Отборът от Енстън закъсня с пристигането на пистата Херес за първия предсезонен тест и болидът излезе на трасето през втория ден от сесията. В рамките на изпитанията от понеделник до сряда (включително) през миналата седмица тимът направи общо 190 обиколки. За сравнение – Лотус имаше общо 111 за цялата си подготовка през 2014 г.

– Тази година колата поне е стабилна при влизането в завоите, няма ужасни изненади, поведението й е предсказуемо и можеш да натиснеш по-сериозно. Усмихвах се постоянно, тъй като болидът бе чудесен за каране. Усещането наистина бе добро – обясни Грожан в интервю за Ройтерс. – Знаем, че задвижващата система на Мерцедес е най-добрата на грида. Началото на сътрудничеството ни с тях бе много плавно. Всичко работи както искаме и поне това неизвестно вече е елиминирано от уравнението. През миналата година подготовката бе особено трудна за нас. Пропуснахме Херес, след това отидохме в Бахрейн и не направихме и обиколка, така че разликата е огромна.

Грожан каза още, че в самото начало на миналогодишните тестове в екипа са осъзнали, че 2014-та ще е труден сезон. Сега според него Лотус започва да придобива идея къде се намира спрямо съперниците, но не иска да говори за това кой е фаворит. Той не изпада в прекален оптимизъм и смята, че е твърде рано да се правят прогнози:

– Реалистично погледнато искаме да сме често в топ 10 (на състезанията) и да се придвижим в топ 5. Защо да не се качим отново на подиума? Все още мисля, че има отбори, които са малко по-силни от нас, но ние ще дадем всичко от себе си.

Грожан допълни, че тимът разполага в момента със стабилност, която е липсвала през миналата година.

Подробности за работата на Лотус и Мерцедес може да намерите в ексклузивно интервю с Пастор Малдонадо в новия брой на списание ClubS1.