Начало Moto News Роси и Лоренсо в двубой за второто място в MotoGP шампионата

Роси и Лоренсо в двубой за второто място в MotoGP шампионата

52
0

Съотборниците в екипа на Ямаха Валентино Роси и Хорхе Лоренсо влизат в битка за второто място в тазгодишния MotoGP шампионат. Италианската легенда на спорта има аванс от 12 точки. И двамата са с по две победи този сезон, като Роси е с 12 подиума общо, а Хорхе – с 11.

Валентино вече даде да се разбере, че за него второто място в тазгодишния шампионат е особено важно заради калибър и качествата на съперниците му. Освен това Лоренсо е първият съотборник на италианеца в MotoGP, който го победи в един сезон (през 2013-та).

– Няма да е лесно състезание! Втори съм в шампионата, 12 точки преднина е добра, но не достатъчно голяма разлика, за да си позволя да съм пасивен през уикенда. Хорхе е в добра серия – през втората половина от сезона е много бърз, а освен това иска да спечели в Испания и да ми отмъкне втората позиция. Трябва да се съсредоточим върху това да приключим сезона с победа, каквато е целта ни във всички надпревари. С отбора както винаги ще дадем най-доброто от себе си. Пистата във Валенсия не е сред любимите ми трасета, но това не ме притеснява. Този сезон бяхме силни на писти, които не са били благосклонни към мен. Три поредни състезания преминаха добре и мисля, че можем да се справим и във Валенсия – коментира Роси.

Лоренсо бе 16-ти в класирането при пилотите след втория кръг от първенството (в Тексас) и постепенно си проби път до челото. Той сподели, че за него връщането в родината му винаги е вълнуващо, особено за финалната надпревара:

– Надявам се да се боря отново за победа във Валенсия. Според мен Рикардо Тормо е по-добро трасе за Ямаха М1 от Сепанг. Спечелих там миналата година, ще се постарая да сторя същото и сега. Все още имам шанс да спечеля второто място в шампионата, но за целта ми е нужна победа, както и да видим какъв ще е резултатът на Валентино. Иска ми се да приключи сезона по по-добър начин, отколкото го започнах, особено пред всички фенове у дома!