Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Можем да опитаме да сме пред Ферари или Мерцедес утре, ако...

Рикиардо: Можем да опитаме да сме пред Ферари или Мерцедес утре, ако вали

47
0

Даниел Рикиардо се надява дъждът да увеличи шансовете му да се пребори със съперниците от Мерцедес и Ферари в утрешната квалификация за Гран при на Китай. Австралийският пилот на Ред Бул се нареди пети във втората свободна сесия и заяви, че ще е доволен от място в топ 5 на грида, ако пистата е суха.

„Ако обаче вали, можем да опитаме да се класираме пред Ферари или Мерцедес – поне пред едните. Така че за по-добро постижение от пето място можем да се борим на мокро”, обясни Рикиардо. „По отношение на темпото ни съм доволен. Бихме могли да подобрим скоростта в един бърз тур. Състезателното ни темпо изглежда по-прилично.”

Австралиецът добави, че в петък в Китай повече пилоти имат известни проблеми с баланса и управлението, докато донастроят автомобилите си. „Сутринта видяхме доста  завъртания – вятърът имаше сериозен ефект. Усещам обаче, че има какво да се желае от баланса. Ако успеем да настроим колата както искам, ще сме малко по-близо. Но като цяло съм сравнително доволен от днешния ден”, каза още Даниел.

Съотборникът му Данил Квят не можеше да накара гумите на своя Ред Бул да работят както трябва: „Поне в нашата половина от бокса бяха много далеч от желаното. Утре сутринта ще опитаме да оправим нещата.”