Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Роберто Мери ще кара за Мейнър Маруся, Джордан Кинг привлечен за тест...

Роберто Мери ще кара за Мейнър Маруся, Джордан Кинг привлечен за тест пилот

73
0
Роберто Мери

Роберто Мери ще кара втория болид на Мейнър Маруся, съобщиха официално от отбора. Той ще е съотборник на потвърдения по-рано Уил Стивънс. Трети пилот на тима ще е Джордан Кинг, чийто баща Джъстин Кинг е временен председател на екипа.

Шефът на отбора, който стигна до участие в тазгодишния сезон на Формула 1 след безброй перипетии, Джон Буут заяви, че новите попълнения са не само млади и талантливи пилоти, но и са кадри на Мейнър Моторспорт от малките формули. „Това очевидно е много добре за нас, тъй като развитието на млади състезатели е важна част от философията ни”, добави той.

Мери каза, че се вълнува от предстоящия си дебют във Формула 1, който ще се случи след броени дни. „Това е голяма отговорност, но се чувствам готов да направя тази стъпка в кариерата си и да покажа, че съм в състояние да допринеса за развитието на един отбор”, коментира още пилотът.

Кинг младши заяви, че става част от един вълнуващ проект с реални шансове за успех. За него привличането му за трети пилот на Мейнър Маруся е стъпка напред към крайната му цел – титулярна позиция в F1.