Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рафаеле Марсиело стана тест и резервен пилот на Заубер за 2015 г.

Рафаеле Марсиело стана тест и резервен пилот на Заубер за 2015 г.

82
0

Рафаеле Марсиело ще е тест и резервен пилот на Заубер във Формула 1 през 2015 г., съобщи официално швейцарският тим. Навършилият на 17 декември 20 години италиански пилот е част от академията на Ферари за млади таланти.

Марсиело започва да се състезава с едноместни болиди от 2010 г. От 2005 до 2010 г. кара картинг. Първият му автомобилен шампионат е Формула Абарт, като междувременно е привлечен и в академията на Ферари. През 2011-та става трети в италианската Формула 3, следващия сезон е втори в европейската F3, а през 2013-та го печели с 13 победи. През 2014 г. Марсиело се състезава в GP2, като се класира осми (1 победа, 2 трети места).

– Много съм доволен, че ставам член на тима на Заубер, който има дълги традиции в работата с отлични пилоти – коментира Рафаеле. – Наистина смятам, че това е най-добрият избор за бъдещата ми кариера. Щастлив съм, че освен това ще имам още един сезон в GP2, което заедно с новата ми роля в F1 ще направи 2015-та наистина много напрегната за мен година. Искам да благодаря на академията на Ферари за тази невероятна възможност и нямам търпение да дам най-доброто от себе си.

Шефът на Заубер Мониша Калтенборн също изрази удовлетворение от присъединяването на Марсиело към екипа.

– Той доказа страхотния си талант в малките формули, а сезонът му в европейската F3 с 13 победи и титла е особено впечатляващ. Ще дадем на Рафаеле възможност да се запознае с Формула 1, което включва и участие в някои петъчни свободни тренировки. Радваме се, че тимът ни ще е част от пътя му към F1 – допълни тя.