Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Няма особена разлика между това да си втори или 20-ти

Райконен: Няма особена разлика между това да си втори или 20-ти

53
0

Кими Райконен заяви на пистата Интерлагос, където утре започват тренировките за Гран при на Бразилия, че няма особена разлика между това да си втори или 20-ти в надпреварите от Формула 1.

Световният шампион за 2007 г. има едва 47 точки досега през сезона и 12-ти при пилотите. Четвъртото място в Белгия продължава да е най-доброто му класиране в надпревара. На въпрос дали му се иска да забрави първия сезон след връщането си във Ферари Кими отговори:

– Всяка година, в която не печелиш шампионата… Побеждавал съм веднъж в първенството, останалото може почти да се забрави. Ние сме тук, за да се стараем да печелим състезания и шампионати, а когато не успееш да го сториш… Няма особено разлика между това да си втори или 20-ти. Беше трудна година, но със сигурност научихме много неща, които ще ни помогнат в бъдеще. Но определено не е забавно, когато имаш проблеми състезание след състезание. Ясно е, че е по-голямо удоволствие, когато шансовете са по-добри, но понякога така се получават нещата във Формула 1. Трябва да вярваме в това, което правим. Сигурен съм, че можем да се върнем там, където бяхме и след тома много неща ще бъдат забравени.

Райконен вече заяви няколко пъти, че е убеден, че колата догодина ще е подобрение спрямо сегашната. Той обаче призна, че ще е напълно сигурен в това едва след като седне в болида за предсезонните тестове.

– Чуват се разни неща и числа, но всъщност знаеш колко добър е даден автомобил, след като излезе на пистата. Дори дребни промени могат да имат сериозен ефект. Тази година работата по конструирането на новия болид започна по-рано. Внимаваха какво имаме да им кажем, правеха се промени, всички се стараеха да постигнат подобрение в области, в които смятахме, че не се представяме добре. Факт е, че няма да знаем точно къде сме до първия тест. Но аз вярвам в хората и че ще имаме много, много по-добра кола – повтори отново Кими.