Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Не усещам чак голяма промяна от новата задвижваща система

Райконен: Не усещам чак голяма промяна от новата задвижваща система

52
0

Кими Райконен заяви веднага след края на днешните тренировки на пистата Монца, че няма кой знае каква разлика в скоростта на колата от използването на трите последни големи промени в задвижващата система на Ферари за новия сезон, но все пак има напредък и развитие в правилна посока.

„Не бих казал, че се усеща нещо кой знае колко по-различно в работата на колата. При промяната на нито един компонент не може да има чак толкова съществена промяна, но все пак е стъпка в правилна посока”, отбеляза Кими.

Финландецът допълни, че не се вълнува кой знае колко от предупрежденията от страна на Чарли Уайтинг, че на Монца ще предупредят със знамена Макс Верстапен при действия като защитата му на Спа.

Новият технически шеф на Ферари Матия Биното от своя страна отбеляза, че промените са следствие на нормален процес на развитие и истинският ефект от тях трябва да видим утре.

Кими бе лаконичен и по отношение работата на гумите, като отбеляза, че тук работата на суперсофт очевидно е по-добра от Белгия. Самият той използва един комплект от тях цели 22 обиколки, докато съотборникът му Себастиан Фетел се концентрира върху изпитания на по-твърдия модел софт, с чифт от който пък направи 27 тура. Така прогнозите за стратегиите изглеждат доста интересни.