Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Не е трудно да пуснеш някой да те задмине

Райконен: Не е трудно да пуснеш някой да те задмине

93
0

Кими Райконен бе сред недоволните от изостанали по време на Гран при на Япония пилоти. Той, съотборникът му във Ферари Себастиан Фетел и Макс Верстапен (Ред Бул) многократно искаха по радиото от екипите си да направят нещо, тъй като съперниците им не се отстранявали достатъчно бързо от траекторията.

Кими продължи с критиките и след финала: „Според мен стигнахме до такава ситуация заради пистата, която е различна. Но когато има сини флагове, определени хора трябва да се мръднат от пътя и да те пуснат. Разбирам, че понякога те самите водят битки, но не е трудно да пуснеш някой да те задмине.

Винаги се губи време, но е част от състезанието, когато си с обиколка назад. На писта като тази е малко по-трудно да задминаваш изостаналите и може да се окаже, че следваш такъв болид в продължение на цял тур.

Иначе темпото ни бе добро във всяка сесия, в квалификацията и дори състезанието. Не знам дали това бе най-силният ми уикенд. До наказанието всичко вървеше както трябва, но понякога такива неща се случват.”

Фетел също спомена, че е загубил време и допълни, че в крайна сметка това няма значение, тъй като надпреварата приключи. Верстапен обаче иска въпросът да бъде обсъден допълнително.