Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Повече от третото място не бе възможно

Райконен: Повече от третото място не бе възможно

45
0

Кими Райконен завърши на третото място днес в Сингапур и за втори път този сезон се качи на подиума след Гран при на Бахрейн. Въпреки постижението си обаче финландският пилот на Ферари бе изненадан от развитието на състезанието, защото той трябваше да се бори с доста проблеми.

„В петък нещата вървяха добре, вчера не толкова добре и определено бях изненадан от третото място в квалификацията“, обясни Райконен. По пътя към стартовата решетка той съобщи по радиото, че колата се чувства значително по-добре, но в последствие бе разочарован.

„Надявах се, че днес ще е по-добре, но в крайна сметка цялото състезание бе борба с колата. В първата част на надпреварата успявах да се държа близо до пилотите пред мен, но в последствие гумите ми се износиха сериозно.“

В последната част от състезанието разликата между Фетел и Райконен нарасна на 17 секунди. Тя бе комбинация от забавяне по време на последния стоп и разликата във времената на обиколка.

„С подобни проблеми да стигна до третото място е чудесно. Надяваме се успеем да градим върху чудесната база, с която разполагаме в момента.“