Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще помага на Палмър, Кубица няма да кара за тима в...

Рено ще помага на Палмър, Кубица няма да кара за тима в петъчни сесии

49
0

Екипът на Рено подкрепя пилота си Джолион Палмър, заяви управляващият директор на Рено Спорт Сирил Абитебул. Британският пилот изпитва сериозни затруднения в работата си и има спечелена едва една точка през кариерата си във Формула 1 досега (за десето място в Гран при на Малайзия през 2016 г.).

Коментарът на Абитебул бе направен, след като Палмър катастрофира по време на петъчните свободни тренировки в Баку. По-рано управляващият директор на Рено Спорт отбеляза, че Джолион е под натиск с оглед недостатъчно доброто му представяне. В Азербайджан обаче заяви, че не е честно инцидент от сесиите за изпитания да се свързва с бъдещето на пилота.

„Видяхме много състезатели да излитат от пистата. Наистина много. Джо бе сред тях, като неговият инцидент се случи, за съжаление, на място, което не прощава грешки, за разлика от други завои”, обясни Абитебул.

„Ако искате да свържете това с цялостната ситуация при Палмър, то отговорът е много ясен: той има договор с нас, решени сме да му помогнем да се справи с трудния период. Не са му поставяни ултиматуми, но той наистина трябва да се постарае да подобри представянето си – също като всеки друг член на екипа ни.”

Според Абитебул Палмър би се почувствал по-добре и съответно би постигнал по-силни резултати, ако не се намира в центъра на вниманието на медиите като в момента.

„Вършим всичко по силите си, за да го защитим и в същото време се опитваме да му обясним по най-добрия възможен начин какво очакваме. Имахме точно такъв разговор в четвъртък. Постарахме се да определим цели в кратко- и средносрочен план, така че да постигне подобрение”, допълни той.

В същото време Абитебул отхвърли категорично предположенията, че Рено може да пусне Роберт Кубица в свободна тренировка през втората половина на сезона в F1. Тестът, който полският пилот направи с екипа във Валенсия, породи множество спекулации.

На въпрос вярно ли е, че Кубица ще кара в петъка на Монца, отговорът бе: „Не, абсолютно не. Не знам откъде идва това, но не е вярно.”

Абитебул обясни, че в Рено хората са много отдадени и верни на семейството, което са създали в екипа и Кубица е част от тях. Чувствайки се задължени на Кубица за невероятни моменти в живота си и имайки възможност да му предложат теста, от френския тим решили, че си струва да го повикат.

„Имахме маркетингово събитие, което бе отменено. На пистата имаше кола и му предложихме да кара. Роберт преминава през някаква програма, която да му помогне да разбере какви са възможностите му понастоящем и това бе част от рехабилитацията му. За момента няма нищо друго планирано, освен събитието на Гудууд, където ще кара същия Е20”, добави Абитебул.