Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Работата в началото е съсредоточена върху издръжливостта, каза Розберг

Работата в началото е съсредоточена върху издръжливостта, каза Розберг

21
0

Нико Розберг направи цели 157 обиколки през първия ден от предсезонните тестове на отборите от Формула 1 на пистата Херес и след това отбеляза, че работата в началото на изпитанията е съсредоточена върху издръжливостта. Задвижващата система на Мерцедес пък покри общо 1018,44 км – с немския пилот и Валтери Ботас (Уилямс).

– Това бе страхотен старт на зимните тестове. В началото всичко е съсредоточено върху издръжливостта и успяхме да натрупаме много километри. Момчетата във фабриката конструираха напълно нов автомобил, който върви чудесно, така че отборът е свършил фантастична работа. Направих добри дълги серии още през първия ден, а това е наистина прекрасно. Като пилот искаш да разбереш колко си бърз в сравнение с другите, но това ще трябва да почака до квалификацията в Мелбърн. През следващите дни на теста ще се постараем да опознаем болида си – коментира Нико.

Розберг каза още, че е необходимо да се трупат километри, защото така се регистрират проблемите в автомобила. С неговия F1 W06 Hybrid нямаше никакви сериозни грижи.

Според Нико издръжливостта е особено важна, тъй като той смята, че това бе една от слабостите – може би основната – през миналия сезон. На въпрос какво мисли за болида, той отговори, че има „добро усещане”, макар да не може да каже точно защо:

– Няма причина, няма конкретни данни. Сега е само чувство и то е добро. Нямахме сериозни проблеми, балансът на автомобила бе приличен. Не перфектен, разбира се, има още работа за вършене, но ще се постараем да оптимизираме колата за следващите дни. Не се сравняваме с никого, защото е невъзможно да съпоставяме в момента. Можем да съдим за представянето си единствено по това какво сме искали да постигнем и засега успяхме в това отношение – направихме желаните обиколки, тренировки на питстопове. За нас това е добър старт.

Люис Хамилтън продължава тестовете за Мерцедес днес.