Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Рано е да се правят прогнози

Райконен: Рано е да се правят прогнози

36
0

Кими Райконен се доближи на 0,443 сек до Люис Хамилтън във втората свободна тренировка преди Гран при на Китай.

Финландският пилот на Ферари имаше някои проблеми в петъчния ден, но се справи и бе единственият освен Люис, който премина под границата от 1:38 мин за обиколка.

„Сутринта не бе лесна, появиха се някои дребни грижи. Следобед пък имахме проблем със спирачките и се наложи да ги сменим. Механиците свършиха чудесна работа и успяхме да свършим горе-долу всичко, което искахме. Нужен ни е още един добър ден утре, да направим силна квалификация и след това ще видим какво можем да постигнем в състезанието. Рано е да се правят прогнози, все още има какво да подобрим”, коментира Райконен.

Себастиан Фетел сподели, че като цяло се чувства добре в колата. Той обаче също смяташе, че може да работи още по болида.

„Щеше ми се да направя повече обиколки, но като цяло изкарахме добри тренировки”, продължи четирикратният световен шампион. „Мисля, че утре може да направим стъпка напред. Все пак това е едва третият състезателен уикенд за сезона, а пистата е различна в сравнение с тази в Малайзия. Ето защо най-важно е да сме съсредоточени върху себе си. Цел №1 е да сме зад Мерцедес – трябва да приемем, че те са много силни, докато ние ще се стараем да се доближаваме до тях.”

След въпрос дали Ферари ще се бори с Мерцедес за полпозишън утре Фетел повтори, че съперниците от Бракли бяха много силни в петъчните тренировки. „Най-важното е ние да запишем прогрес, има няколко неща, по които можем да работим”, каза още той. „Дали се страхувам от Ред Бул? Не. Днес бе горе-долу първият им добър петък. Според мен е ясно, че всичко става по-трудно с напредване на сезона, тъй като екипите установяват собствения си ритъм. Управлението на гумите ще е жизненоважно.”