Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо се гордее с първия си сезон като пилот на Ред Бул

Рикиардо се гордее с първия си сезон като пилот на Ред Бул

44
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо се гордее с първия си сезон като пилот на Ред Бул, заяви самият той. Австралиецът призна, че преди 12 месеца не си е представял, че в края на годината ще е лидер в екипа.

– Надявах се да стигна до подиума и да попритисна Себ [Фетел], но всъщност не очаквах три победи или 10 подиума, или както там се получи. Да, беше прекрасно. В началото си мислех, че ако не друго, Себ е под по-голямо напрежение от мен, защото ако от колата се очакваха победи, ако в Мелбърн бях с най-бързия автомобил, никой не очакваше аз да спечеля. Възприятието щеше да е – Себ ще е пръв, Даниел може да вземе подиум или да се класира в топ 5. При това положение на мен ми бе лесно да се адаптирам, да си върша работата и това бе най-добрият подход. Всичко се получи наистина добре. Ясно е, че Дани [Квят] е ново предизвикателство и да, сега съм малко в позицията на Себ (от началото на сезона) – хората вероятно ще очакват аз да съм по-бърз, но това зависи единствено от мен – обясни Рикиардо.

Австралиецът се пошегува, че е получил бонус от Ферари заради надмощието си над Фетел през сезона, тъй като вероятно това тласнало четирикратния световен шампион към Скудерията. Сериозно погледнато обаче, според Рикиардо случилото се през 2014 г. е помогнало на бившия му съотборник да види ситуацията в нова перспектива:

– Очевидно е, че годината не бе такава, каквато му се искаше. Той спечели четири титли с Ред Бул. Но да взема пета със същия отбор щеше ли да е толкова удовлетворяващо, колкото да спечели шампионат с друг тим? А и знаете ли, вече знам, че той наистина харесва Ферари, дори серийните им модели. Знам, че е фен на компанията, на продукта, така че според мен решението му не е било чак толкова трудна – поне от тази гледна точка.

Даниел сподели още, че през цялото време отношението към него и Себастиан е било еднакво и той не е имал никакви проблеми в този аспект.