Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо смята, че Ред Бул RB11 е на очакваното за момента ниво

Рикиардо смята, че Ред Бул RB11 е на очакваното за момента ниво

30
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо смята, че подготовката му с Ред Бул за сезон 2015 г. във Формула 1 е на етапа, който е предварително набелязан в програмата на тима от Милтън Кийнс. Той не се притеснява и за готовността на Рено.

Австралиецът направи само пет обиколки през първата половина от третия ден на предсезонните тестове на пистата Херес. След това тимът смени задвижващата система в болида RB11. Това отне доста време и той успя да се върне на трасето чак следобед, като в крайна сметка направи общо 48 тура.

– Мисля, че сме там, където смятахме, че ще сме – заяви Даниел в отговор на въпрос дали има притеснения относно Рено, предвид проблемите със задвижващата система на френския производител през миналия сезон. – Научаваме по нещо с всяка обиколка – и за колата, и за управляемостта. Ясно е, че колкото повече турове направиш, толкова по-добре, но все пак 48 е добре за нас, особено ако се сетим за предходната година.

Рикиардо заяви, че не е очаквал нещо повече и всъщност не прави предвиждания – просто сяда в автомобила и вижда какво е положението. Той бе доволен от факта, че следобед правеше серии от по 10-15 обиколки, защото „така разбираш повече неща”.

Ред Бул ще има новости за следващите тестове и Даниел допълни, че в тях ще е важно да се трупат повече обиколки:

– Не сме очаквали да разполагаме с всичко на писта тази седмица. Но в следващите два теста искаме да правим повече турове и смятам, че ще го сторим. Може би към третата сесия ще знаем къде сме. Сега е прекалено рано.

Австралийският пилот каза още, че болидът тепърва ще се подобрява. Но макар да не е сигурен относно скоростта на RB11, той е доволен, че успя да направи по-сериозни серии.