Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено симулира състезателен уикенд с Ред Бул и Торо Росо на тестовете

Рено симулира състезателен уикенд с Ред Бул и Торо Росо на тестовете

34
0
Рено,Рено Спорт F1

Рено симулира състезателен уикенд с Ред Бул и Торо Росо по време на тестовете на пистата Каталуния. Оперативният директор Реми Тафен обясни, че и четиримата пилоти на екипите – Даниел Рикиардо, Данил Квят, Макс Верстапен и Карлос Сайнц – са покрили тренировки, квалификация, надпревара и допълнителни процедури.

„Доволни сме с показаното на тестовете в Барселона. От техническа гледна точка всичко е проверено и сме готови за старта в Мелбърн. Но все още не сме на такова ниво представяне, на каквото бихме искали да сме. Върху това ще се концентрираме във финалните предсезонни тренировки, но поне имаме стабилна база. Продължихме да работим по компонентите за Мелбърн, като все още липсват някои елементи и софтуер за максимална оптимизация на задвижващата система. Изпитахме системата ERS на максимум, но фокусирахме усилия и върху двигателя с вътрешно горене и турбото. За последните два компонента чакаме новоразработени елементи и софтуер“, допълни той.

Ред Бул и Торо Росо покриха дистанция от близо 3800 км, което се равнява на около 12 състезания. Те работиха заедно с Рено върху подобряване издръжливостта на двигателите и решаване на проблемите от първите тестове на пистата Херес.

Управляващият директор на Рено Спорт Сирил Абитебул заяви, че главната цел за Барселона бе да се натрупат колкото се може повече километри, за да продължи подобрението на издръжливостта. Тя бе постигната, при това без каквито и да са големи проблеми.

„По време на теста (на Каталуния) проверихме редица мерки, приложени след изпитанията на Херес. По отношение на представянето е още рано да се прецени къде сме. Не сме гонили времена за обиколка. Трудно е да се правят заключения и заради факта, че имахме агресивна развойна програма – и за шасито, и за задвижващата система, а и някои нови компоненти пристигнаха в последния момент. Все пак сме уверени, че ще намалим изоставането си от Мерцедес. Партньорството ни с Ред Бул върви в правилната посока и като цяло нещата изглеждат обещаващо“, каза още Абитебул.