Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Стартът предопредели състезанието ми

Рикиардо: Стартът предопредели състезанието ми

46
0

Даниел Рикиардо стартира лошо в Гран при на Китай и бе 17-ти в края на първата обиколка на надпреварата. Австралийският пилот на Ред Бул трябваше след това да наваксва огромното изоставане и в крайна сметка завърши девети.

„Антиблокиращата система се включи на старта, което не се е случвало преди. Трябва да разберем какво стана, защото е разочароващо. Това предопредели състезанието ми, тъй като в трафика напредвах трудно. Някои от позитивите са, че открихме отделни области, в които имаме нужда от подобрение. Имахме лек сблъсък с Данил. Не знам дали не бях прекален оптимист в опита си да го изпреваря. Бяхме с различни стратегии, но това ще го изясним на разбора. Днес не постигнахме достатъчно, но се надявам на по-добър резултат в Бахрейн”, обясни Рикиардо.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че първите предположения за случилото ес с австралиеца на старта са за човешка грешка, а не техническа повреда.

Квят пък не завърши състезанието – той спря в 16-ата обиколка с повреда в задвижващата система.

„Видях дим да излиза от задната част на колата ми. Не съм сигурен какво стана, отборът разследва. Намираме се в нелека ситуация, но трябва да останем силни. Заедно ще работим”, коментира руснакът.

Хорнер също каза, че Гран при на Китай бе разочароваща за Ред Бул: „Даниел имаше лош старт, който го прати в дъното на колоната. Данил потегли сравнително добре. Избрахме различна стратегия за него и той бе с твърдите гуми в началото, а те загряват по-трудно в първите няколко обиколки. След това надпреварата му бе прекратена заради повреда на задвижващата система. Даниел навакса голяма част от изоставането и финишира девети, като направи добри маневри за изпреварвания, но днешният резултат не е този, който искаме.”