Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Същото завъртане както през миналата година

Райконен: Същото завъртане както през миналата година

46
0

Кими Райконен започна много добре Гран при на Канада, като почти не се отделяше от намиращия се на втора позиция Нико Розберг. Финландският пилот на Ферари направи силна първа серия от обиколки и при влизането му в бокса от Мерцедес обясниха на Розберг, че трябва да натисне, за да не бъде прескочен от съперника си след своето влизане в бокса. Вместо това да се случи обаче Райконен се завъртя още в първата обиколка след излизането си на фибата, вероятно заради не добре загретите задни гуми и с това подари третата позиция на сънародника си Валтери Ботас.

След надпреварата Райконен обясни, че няма идея защо се е завъртял, но определено не бе доволен от представянето си.

„Това не беше резултатът, който желаехме“, заяви Райконен след финала. „Завъртането ми бе същото като през миналата година. Интересното е, че като цяло нямах проблем, но и в двете обиколки след смяната на гуми на фибата мощността дойде неконтролируемо и нямаше какво да направя.

Резултатът не е идеален, но е такъв, какъвто е. Странно е, защото тренираме и досега не сме имали подобен проблем. Гумите малко или повече работеха добре, но на подобен род трасе пестенето на гориво е решаващо и това в не малка степен ограничи нашата скорост днес.“