Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо доволен след второто място в Сингапур

Рикиардо доволен след второто място в Сингапур

32
0

Даниел Рикиардо зае второто място в състезанието за Голямата награда на Сингапур като през цялото състезание не позволи на Себастиян Фетел да се почувства сигурен в победата си. Това бе втори подиум за австралийският пилот на Ред Бул през тази година след третото му място в Унгария.

Рикиардо направи приличен старт, но въпреки това нямаше възможност да се бори с Фетел за лидерската позиция. След само една обиколка преднината на германеца вече бе три секунди. Само след няколко тура обаче австралиецът започна да намалява преднината на своя съперник.

„Може би Себ взе максимума от своите гуми в първите няколко обиколки, но в последствие успявах да се приближа все по-близо до него“, обясни Рикиардо. Още след първите спирания обаче австралиецът изостана отново с повече от шест секунди. След прибирането на колата за сигурност обаче пилотът на Ред Бул успя да се задържи по-стабилно зад Фетел, който обаче след значително по-пасивна първа част в тази си серия от обиколки отново даде газ.

„Себ явно си взе поука от първата серия от обиколки и запази ресурса на гумите си за по-късно. Хубавото за нас е, че се движехме с тяхното темпо. Имахме увереност в собствените си сили и не чакахме грешки от страна на останалите. Бяхме силни през целия уикенд и е хубаво, че успяхме да използваме потенциала си и да се качим на подиума.“

Даниел Рикиардо постигна най-бърза обиколка в състезанието и освен това успя да задържи на дистанцията втората кола на Ферари с Кими Райконен зад волана.