Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг начело след последната свободна тренировка в Сингапур, Хамилтън с проблеми

Розберг начело след последната свободна тренировка в Сингапур, Хамилтън с проблеми

58
0

Нико Розберг от екипа на Мерцеде постигна най-добро време в последната свободна тренировка в Сингапур. На изпълненото със завои градско трасе германецът се справи значително по-добре от своя съотборник Люис Хамилтън, който имаше проблеми с баланса на спирачките през целия последен час за тренировка.

Световният шампион на няколко пъти блокира гуми и пропусна точките за спиране в желанието си да спре максимално късно и да спечели допълнително време. Именно заради тези проблеми Хамилтън остана едва осми (без да успее да запише резултат с ултра меките гуми), а зад неговия съотборник втори се нареди младата надежда на Ред Бул Макс Верстапен. Холандецът изостана само на 0,059 сек. зад Розберг, резултат, който обещава изключително интересна битка за спечелването на победата в квалификацията.

Третото място зае Кими Райконен, като пилотът на Ферари имаше пасив от малко повече от половин секунда. Неговият съотборник Себастиян Фетел също имаше известни проблеми при бързата си обиколка с ултра меките сликове. Заради това германецът остана едва на пета позиция (+0,752 сек.), а пред него се нареди другия пилот на Ред Бул – Даниел Рикиардо (+0,551 сек.).

С изключение на проблемите на Хамилтън в последната тренировка нямаше забележителни инциденти с изключение на удар в предпазните огради на Паскал Верлайн от екипа на Мейнър в самото начало.

Случилото се в последния час на тренировки обещава изключително интересна квалификация за Гран при на Сингапур. Заради характеристиките на трасето и многото завой именно тренировката за място може да се окаже решаваща за победата в състезанието в неделя.