Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Това е малка крачка, защото този уикенд се борим за шампионата,...

Розберг: Това е малка крачка, защото този уикенд се борим за шампионата, не за полпозишън

48
0

Нико Розберг спечели първата позиция за решителната Гран при на Абу Даби, в която ще се реши той или съотборникът му в Мерцедес Люис Хамилтън ще е шампион във Формула 1 този сезон.

Немският пилот поведе в Q3 и подобри времето си в последния бърз тур. След това бе очевидно доволен от свършената работа, но остана здраво стъпил на земята относно значимостта на първата позиция на грида.

– Беше страхотен ден! Благодаря на инженерите, свършиха страхотна работа. Всичко се получи, направих чудесна обиколка, но това е една много малка крачка, защото този уикенд се борим за шампионата, а не за полпозишън. Щеше да е страхотно помежду ни (с Люис) да има Уилямс, но това винаги може да се случи утре. Естествено, че се надявах – кой знае. Но Валтери [Ботас] каза, е е направил перфектен тур, така че явно не е можело да стане – коментира Нико.

Розберг се пошегува също така, че е предложил на Ботас да го заведе на спа тази вечер „с надеждата да е екстра-специален и да стори невъзможното утре”, тоест да победи Хамилтън.

– Със сигурност е страхотно да стартираш от първа позиция. Всичко би трябвало да е наред в първия завой. Днес бях наистина доволен от настройките. Всичко се получи – повтори Розберг.

Той каза, че мисли само за това как да си свърши работата и да продължи в същата форма като в Бразилия:

– Аз ще натискам максимално през цялото време и ще се постарая да поддържам нивото максимално високо. Това е всичко, което мога да сторя и да поддържам напрежението. Ако Люис усети натиск и в резултат на това допусне грешки, малко като днес – още не съм го видял, но казахте, че е имало такива, то тогава ще опитам. Квалификацията е една от силните ми страни тази година (това бе 11-ти полпозишън за Нико – б.а.), но полпозишънът е само първата стъпка. Брои се резултатът в неделя и там има нужда да подобря формата си напоследък. На Интерлагос например успях да направя и следващата стъпка, това трябва да сторя и утре.