Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Успях да направя перфектна обиколка

Розберг: Успях да направя перфектна обиколка

39
0
Мерцедес,Нико Розберг,Унгария

Нико Розберг успя да спечели без особени проблеми квалификацията на пистата Хунгароринг, след като неговият съотборник в екипа на Мерцедес, Люис Хамилтън, за втори пореден път отпадна след проблем още в първата част на квалификацията.

„Разбира се, че съм доволен от първата позиция, защото квалификацията бе доста сложна“, заяви Розберг след тренировката за място. В края заваля и не бе ясно, дали дъждът ще продължи. Аз влезнах първи в първия завой и нямах идея какво е положението там. Не знаех колко късно да спра и затова бях малко по-предпазлив, което ме спаси. Така успях да предотвратя удар, което за съжаление Кевин не успя.

След прекъсването бе по-лесно, защото пистата бързо изсъхна. Последната ми обиколка бе направо перфектна, успях да използвам пълния потенциал на колата и това ме прави щастлив.“

За Розберг това е шести полпозишън през този сезон и трети пореден.

„Разбира се, това което се случи с моя съотборник е много неприятно. От една страна това е добре за мен и борбата за титлата, но предпочитам да се борим един до друг, защото когато го победя изпитвам повече радост. За съжаление днес не се получи така.

Утре състезанието ще е дълго и ако завали всичко е възможно.“