Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел най-бърз във втория ден от тестовете в Унгария

Ръсел най-бърз във втория ден от тестовете в Унгария

106
0
Джордж Ръсел

Младият пилот на Мерцедес Джордж Ръсел бе най-бърз във втория ден от тестовете на отборите от F1 на пистата Хунгароринг в Унгария. Той записа време от 1:15.575 мин с гумите хиперсофт, което е нов неофициален рекорд на пистата.

Вчера денят му беше възпрепятстван от проблеми със скоростната кутия, но днес всичко бе наред и той навъртя общо 103 обиколки. Само на 0.074 сек след него остана Кими Райконен с Ферари. Финландецът също бе с хипермеките гуми в своя тур в края на сесията, но малко не му достигна да бъде първи за деня.

Трети остана друг млад пилот Джейк Денис с Ред Бул, но той също с хипермеки гуми изостана на 1.4 сек от водача. Той и Кими направиха по 131 обиколки – най-много от всички. Антонио Джовинаци вчера бе най-бърз с болида на Ферари, а днес отново се представи много добре, записвайки 4-о време с колата на Заубер. Той навъртя 120 тура и остави зад себе си Никита Мазепин с Форс Индия.

Италианецът записа 1:17.558 мин с гумите хиперсофт, което бе с повече от половин секунда по-добро от постижението на титуляра в Заубер Маркус Ериксон от предния ден. Мазепин пък причини на два пъти спиране на сесията – веднъж сутринта и след това 1 път следобед с технически проблеми. В края все пак записа добра бърза обиколка с хиперсофт.

Резервният пилот на Уилямс Роберт Кубица, който бе с 2-и резултат след сутрешната сесия с гуми ултрасофт, не подобри времето си следобед и остана 6-и за деня. Зад него остана Ландо Норис с Макларън, който обаче бе със софт и не прави кратки серии от обиколки с малко гориво и най-меките гуми.