Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Винаги се състезаваме за възможно най-добрата позиция

Рикиардо: Винаги се състезаваме за възможно най-добрата позиция

28
0
Даниел Рикиардо,Фернандо Алонсо

Даниел Рикиардо заяви, че заедно с тима си Ред Бул винаги се състезава за възможно най-добра позиция – и в отделните надпревари, и в шампионата като цяло.

Австралиецът е единственият пилот освен тези на Мерцедес – Нико Розберг и Люис Хамилтън, който има победа през настоящия сезон във Формула 1. Той стана пръв в Канада и в Унгария и се утвърди като най-сериозния съперник на състезателите на тима от Бракли.

Рикиардо признава, че едва ли ще може да се бори с Мерцедес за титлата, но въпреки това не се предава предварително:

Нищо не е приключило, докато има математическа възможност. Ако погледнем Унгария, то там се приближихме (към Мерцедес) в шампионата, но реалистично погледнато все още сме далеч назад. Станалото всъщност не променя подхода ни, в никакъв случай. Независимо дали се борим за титла или не, винаги водим битка за възможно най-добрата позиция. На Хунгароринг видяхме, че има шанс и взехме победата. Но няма да сменим начина си на работа за състезанията. Системата, която ще бъде приложена тази година в Абу Даби, ще остави ситуацията отворена до доста късен етап от сезона. Ние просто ще продължим да вършим нашата си работа.

Даниел отбеляза освен това, че за него лично е важно да продължи да се старае и натиска на максимум чак до края на сезона, тъй като има обнадеждаващи знаци за подобрение в Ред Бул през 2015 г.

Смятам, че наистина ще се трудим още (по колата за) тази година. Има за какво да се борим, при това много. Така или иначе, наученото сега ще ни е полезно за следващия сезон. Така че отборът продължава напред. Сигурен съм, че втората победа ще задържи мотивацията на високо ниво. Ако някой от нас твърди, че всичко е свършило, то го прави въз основа единствено представянето на Мерцедес. В нормален уикенд при нормални условия те доминират на кажи-речи всички писти. Мисля, че дни като този в Унгария – с променящи се условия, няколко коли за сигурност и т.н. – биха помогнали да се задържим в борбата – допълни австралиецът.