Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Въртим се в кръг

Розберг: Въртим се в кръг

56
0

Нико Розберг завърши едва на 0,1 сек зад своя съотборник Люис Хамилтън в квалификацията в Сингапур, но този път не в борба за полпозишън, а в борба за петото място. Германецът бе на цели 1,530 сек. зад своя сънародник Себастиян Фетел, който записа своя първи полпозишън за Ферари и 46-и в кариерата си.

„Не мога да си спомня, кога за последен път съм бил на 1,5 сек. от върха, трябва да е било години назад“, чудеше се Розберг след тренировката за място. „Не разбираме въобще, защо тук се случва подобно нещо. Ако знаехме каква е причината, щяхме да решим проблема. За сега обаче не знаем нищо.

До този момент доминирахме на всички типове трасета. Какво тук е различно? Нямаме дори идея. Невероятно е как всичко може да се промени толкова бързо.“

Розберг не крие разочарованието си и не смята, че в състезанието нещо ще се промени.

„Според видяното вчера състезателно темпо ще е трудно да се боря за място на подиума.“

Единствената промяна спрямо уикенда в Италия е промяната в налягането на гумите. Но според Розберг това не може да е причина за подобно сериозно изоставане.

„Подобен резултат не може да се обясни само с промяната на налягането. Изпробвахме всичко, но въпреки това нищо не се подобряваше. Върнах се на баланса от първата свободна тренировка. С две думи се въртим в кръг и в крайна сметка отново сме там от където започнахме. Сравнително съм доволен от тези настройки, но като цяло ми липсва достатъчно сцепление. От всичко, което научихме днес можем само да кажем, че днес Ферари бяха прекалено силни за нас.“