Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо и Верстапен се надяват на сериозно предимство с гумите суперсофт

Рикиардо и Верстапен се надяват на сериозно предимство с гумите суперсофт

50
0

Даниел Рикиардо даде седмо време в Q3 на пистата Ред Бул Ринг, но ще стартира от пета позиция в утрешната Гран при на Австрия заради санкциите на Нико Розберг (Мерцедес) и Себастиан Фетел (Ферари). Съотборникът му в Ред Бул Макс Верстапен се нареди девети в официалната сесия за разпределение местата на грида.

„Намираме се в доста добра позиция – пети, със суперсофт. Някои от решенията ни в Q3 може би не бяха съвсем правилни, но това да караме със суперсофт в Q2 определено бе точно. Това е една от пистите, където сме по-слаби, но се чувствам комфортно в колата. Доста сме доволни, че влязохме в Q3 със суперсофт. Бяхме наясно, че няма да се борим за първа редица. Но ако и утре метеорологичните условия са толкова смесени, ключът ще е да се адаптираш максимално бързо. При такъв вариант за победа няма да е нужна непременно най-бързата кола”, коментира австралиецът.

Верстапен смяташе, че при нормални обстоятелства щеше да е най-малко пети на решетката, но не губи оптимизма си по отношение на състезанието:

„Избрахме суперсофт (във втората част), защото ултрасофт са с по-високо износване. Не съм правил дълга серия със суперсофт, така че ще видим какво ще стане, но се надявам тези гуми да са голямо предимство.”