Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Всякакви очаквания се променят, като видиш, че Мерцедес са с 2...

Рикиардо: Всякакви очаквания се променят, като видиш, че Мерцедес са с 2 секунди по-бързи

44
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо имаше доста спънки през уикенда на домашния си старт – Гран при на Австралия – във Формула 1 досега. Съотборникът му Данил Квят също не се размина с технически проблеми. В крайна сметка само австралиецът успя да се класира за Q3 и ще стартира в утрешната надпревара от седма позиция на грида.

„По принцип се старая да нямам кой знае какви очаквания, но всякакви очаквания се променят, като видиш, че Мерцедес са с две секунди по-бързи в момента”, призна австралиецът. „Не можехме реалистично да очакваме, че ще сме на полпозишън днес. Същото важи и за битка за победа утре. Като се има предвид станалото досега, представянето в квалификацията определено бе по-добро. Но още сме далеч от позицията, на която трябва да бъдем. Не мога да говоря толкова за мощността например, но като управляемост, като мое усещане, мога да кажа, че има какво да се изглади, просто за да стане карането по-леко.”

Даниел сподели, че ще приеме да се задържи на седма позиция и в надпреварата, макар да му се иска да е по-голям оптимист за представянето си утре. „Ако не стане нещо в състезанието, вероятно няма да можем да сторим кой знае какво с чиста скорост”, добави той.

Данил Квят имаше само един опит в Q1, тъй като отборът поправяше до последно неговия RB11. Той не прескочи Q2 и след това обясни, че все още не се чувства съвсем добре запознат с болида си: „Торо Росо-то го познавах като дланта на ръката си. Днес обаче стана ясно, че не разбирам толкова добре настоящия си болид. Очаквам от колата да направи едно нещо, а се случва друго. Трябва да напасна всичко в обиколката. Болидът има потенциал, можем да се справим. Днес Даниел успя да извлече в по-голяма степен максимума от него.”