Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Знам, че не съм изгубил внезапно през зимата няколко секунди на...

Райконен: Знам, че не съм изгубил внезапно през зимата няколко секунди на обиколка

68
0
Кими Райконен

Кими Райконен е убеден, че все още е достатъчно бърз, за да се състезава в челото във Формула 1.

Финландският пилот на Ферари заяви, че моментът е труден. Той няколко пъти през последните месеци повтори, че е убеден, че отборът му ще се справи с проблемите, но за това е нужно време.

Годината е трудна, но такъв е животът. Не е забавно, когато ти се случват такива неща. Но са ставали и преди, просто така се получава понякога. Непрекъснато се стараем да подобряваме нещата, да допускаме по-малко грешки, да направим толкова бърза, колкото искаме. Знам, че не съм изгубил внезапно през зимата няколко секунди на обиколка. Въпросът е да напаснем нещата спрямо мен. За съжаление тук-там не се получи както трябва. Понякога на отделни писти се случва един ден, една тренировка да станат точно както трябва, но все още се борим с разни неща. Резултатите обаче показват как приключва ситуацията – обясни Кими.

Най-добрият резултат на Райконен досега през сезона бе шестото му място в Гран при на Унгария. Най-силното му класиране на грида пък е пета позиция в Бахрейн в самото начало на състезателната година. След недостатъчно доброто му представяне дори се заговори, че Кими може дори да не изпълни договора си с Ферари, където се върна след две успешни години с Лотус. Според слуховете в Скудерията искали да направят Жул Бианки, който е кадър на академията им за млади пилоти, титуляр. От Маранело обаче се постараха да се разбере посредством близки до тях италиански журналисти, че нямат никакво намерение да сменят Райконен и че го смятат за жертва на обстоятелствата, а не за виновен за ставащото на пистата.

Понякога нещата се получават наистина лесно и тогава на всички им е леко. Този сезон не е така. Вярвам в отбора, но е очевидно, че трябва да има промяна и подобрение. Те обаче могат да се случат единствено, ако работим като екип – допълни финландецът.