Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 R30 става все по-добър автомобил, твърди Кубица

R30 става все по-добър автомобил, твърди Кубица

52
0

Роберт Кубица очаква да продължи със силните си представяния и в четвъртия кръг от световния шампионат на Формула 1 в Китай. Полският състезател на Рено е убеден, че автомобилът му ще е с още по-добро представяне на пистата в Шанхай.

– Роберт, направи силен уикенд в Малайзия и финишира четвърти в състезанието. Остана ли доволен от резултата?

– Ако преди началото на уикенда ми бяхте предложили четвърто място, щях да приема. Какво и в Австралия представянето на целия отбор бе силно. В квалификацията взехме правилните решения и реагирахме на ниво на промените във времето. В надпреварата спечелих няколко места на старта, а това бе важно за крайния резултат. Спечелването на 30 точки в две състезания е чудесно постижение и не можехме да се надяваме на повече.

– Има нови компоненти за всеки старт – усещаш ли подобрение в автомобила?

– Страхотно е да виждам колко упорито работи отборът, за да имаме нови елементи за всеки старт. Но от гледната точка на пилот е трудно да преценя колко се е подобрил автомобилът, тъй като се кара на различни писти през седмица, както и при променливи атмосферни условия. Сепанг например е напълно различно трасе спрямо това в Мелбърн и изисква други настройки. Но от данните сме наясно, че колата става все по-добра и по-добра.

– Очакваш ли с нетърпение Гран при на Китай?

– Не е любимият ми старт през годината, но всички надпревари са важни, тъй като във всяка има едни и същи точки за разпределение. Трасето е доста интересно заради наличието на някои необикновени завои – като първия например, който представлява почти пълна окръжност и е технически труден. Пистата е с подобна на Сепанг конфигурация, тоест има и високо- и нискоскоростни завои. Затова и мисля, че ще сме конкурентоспособни там. А новите части по болида ще продължат да ни помагат да скъсяваме разликата до най-бързите.

– Какво мислиш за сезона досега?

– Очевидно е, че Бахрейн бе голямо разочарование, но бе чудесно да наваксаме в следващите два старта. Знаем, че колата ни все още не е най-бързата, но взехме някои наистина добри решения по време на състезанията и чувствам, че наистина заслужаваме постигнатите резултати. Според мен тази година няма сериозни изненади. Повечето отбори са с доста близко представяне, като Ред Бул, Макларън и Ферари са топ 3 при екипите. Ние сме точно зад тях заедно с Мерцедес, а след това се води сериозна битка между Форс Индия, Уилямс и Торо Росо. Разликите са крайно малки и трябва да се работи здраво, за да вървим напред и да запазим предимствата си пред тимовете зад нас.