Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Работа за състезанието във Ферари

Работа за състезанието във Ферари

57
0

– Не успяхме да направим всичко планирано, но все пак събрахме достатъчно информация за управлението и гумите. Изглежда F10 върви доста добре и на това трасе както с твърдите, така и с меките гуми. Колите ни са с двигателите, използвани в петък и в събота в Бахрейн, както бе планирано предварително. На болида на Фернандо [Алонсо] изпробвахме ново предно крило, като резултатите от него са положителни. Утре елементът ще е на разположение и за двете коли – разясни деня на Скудерия Ферари шефът операции на пистата Крис Дайър.

Алонсо бе доволен, че отново кара в Мелбърн, тъй като и за него уикендът там е един от най-хубавите в целия календар. Двукратният световен шампион бе доволен от свършената днес работа.

– Разбира се, щеше да е още по-добре, ако бях по-наясно с поведението на гумите, особено меките, които използвахме само в края на втората сесия. Но пък всички са в една и съща ситуация. Работихме ексклузивно за неделното състезание и затова позицията ми в класирането въобще не ме притеснява. Обикновено в петък пистата е много мръсна, но днес не бе толкова зле – допълни испанецът.

За Фелипе Маса нещата не бяха толкова безоблачни и бразилецът заяви, че е изкарал труден ден. Той също се концентрира върху подготовка за надпреварата, заради което не гонеше време за една бърза обиколка.

– Работи се по толкова различни програми, че няма никакъв смисъл да се опитваш да разбереш ситуацията, като гледаш постиженията от днес. Целта ни е да сме максимално добре подготвени за квалификацията, тъй като позицията на стартовата решетка тук е от особено голямо значение. Гумите не се износват прекалено, ако се съди от това, което видяхме, но все още е рано да се правят заключения – каза бразилецът.