Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Работата е свършена наполовина, смята Фетел

Работата е свършена наполовина, смята Фетел

69
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел демонстрира невероятна скорост в квалификацията за Гран при на Корея, спечелвайки първата позиция за утрешната надпревара на пистата Йонгам в сериозна битка със съотборника си в Ред Бул Марк Уебър и Фернандо Алонсо (Ферари).

– Чувството е много специално, защото ситуацията беше наистина сложна. Трасето не е лошо. В първия сектор няма какво толкова да направиш, само трябва да уцелваш точките си на спиране в точния момент. Втората и третата част обаче са доста интересни с плавни криви, където е лесно да допуснеш грешка – сподели впечатленията си немският пилот.

Разликите в днешните сесии между неговия тим и съперниците бяха по-малки, отколкото в предходни уикенди. Авансът на Ред Бул обаче отново се оказа достатъчен, за да се наредят двете тъмносини коли на първа редица.

– Прекрасен резултат, особено след като вчера карането ни не бе никак гладко. В тренировката спуках гума и не направих достатъчно обиколки на новата писта, а това води до по-трудно влизане в ритъм. Необходимо е обаче да подхождаш по отделно към всеки старт. Болидът несъмнено бе бърз днес, но работата тепърва започва утре. Най-важното е да останеш спокоен – точно това и направихме, защото бяхме наясно с потенциала си – допълни Фетел.