Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Работата на Кубица помага на Мерцедес

Работата на Кубица помага на Мерцедес

57
0
Роберт Кубица

Работата на Роберт Кубица в симулатора на Мерцедес в Бракли помага на отбора в развитието на колата им за настоящия сезон във Формула 1. Моторспорт директорът на щутгартския концерн Тото Волф обясни, че свършеното от поляка е от полза и за двете страни.

Кубица не е карал болид от Гран при от катастрофата си в състезание в началото на 2011 г. Едва тази година той се върна към състезателна дейност с участие в европейския рали шампионат и WRC2. Направи тест с кола от DTM през зимата, а наскоро лично потвърди, че е тренирал и в симулатора на Мерцедес. Желанието му да се върне в F1 зависи от това доколко ще се възстанови мобилността на дясната му ръка.

Всички знаят колко талантлив и опитен е Роберт. Ние се опитваме да му дадем време в симулатора, като и ние, и той имаме полза от това. Той свиква отново да кара болид от Формула 1, ние се възползваме от познанията и експертизата му. Така си помагаме взаимно – обясни Волф.

Кубица нееднократно обясни, че най-много от всичко иска отново да е пилот във Формула 1, но е наясно с физическите спънки. Той бе категоричен, че за момента ще се съсредоточи изцяло върху ралитата, за да придобие колкото се може повече опит в тях. Полякът демонстрира чудесна скорост в тази дисциплина, но имаше и няколко катастрофи. За постоянно представяне му е необходимо да бъде колкото се може повече на трасе.

Според деветкратния WRC шампион Себастиен Льоб пък Роберт може да стане много бърз и успешен пилот в световните ралита. Французинът обясни, че според него полякът е напълно съсредоточен върху непосредствената задача да изглади карането си и ако продължава в този дух, ще постигне добри резултати.