Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Работи се за връщането на Канада в календара

Работи се за връщането на Канада в календара

42
0

Работи се усилено за връщането на Гран при на Канада в календара на F1 за 2009 г., потвърдиха властите в Монреал. За разрешаването на въпроса обаче остава съвсем малко време, тъй като окончателната версия на разписанието за следващия сезон ще бъде утвърдена до няколко седмици.
Канадската надпревара отсъства от последното издание на временния календар на ФИА. Все пак обаче стана ясно, че Бърни Еклестън преговаря с властите в Монреал около новите финансовите условия и има шанс стартът да бъде върнат. По последни данни, за да увеличат приходите, канадските организатори имат няколко предложения, но все още не е ясно дали те са одобрени от Еклестън.
Във връзка с всичко това кметът на Монреал Джералд Тримбли заяви:
„Мисля, че се нуждаем от отговор много скоро. Трябва да знаем дали ще организираме надпревара през 2009 г. Опитваме се да намерим разрешение, което да бъде одобрено от Бърни Еклестън и от неговия борд на директорите. В крайна сметка той не се интересува откъде идват парите, които му даваме, той просто иска да ги получи, за което си мисли, че е упълномощен.”