Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Радост и разочарование в BMW

Радост и разочарование в BMW

35
0

След като пилотите на BMW, Роберт Кубица и Ник Хайдфелд, се наредиха съответно на четвърта и девета позиция, в екипа цареше както радост, така и известно разочарование. Защото докато полякът бе доволен, то същото не важеше за германеца.
“Това бе добър резултат за мен”, обясни Кубица след квалификацията. “Щастлив съм защото успях да направя добри обиколки във втората и третата част на квалификацията. Особено съм доволен от втората част, когато завърших втори, въпреки че използвах само един комплект гуми. Радвам се на предстоящото състезание и смятам, че сме добре подготвени за него.”
Не толкова оптимистично бе настроен Хайдфелд: “Разбира се не съм доволен от постигнатия резултат. Първия опит в последната част бе значително по-добър, при втория нещата не се получиха. Имах грейнинг в края на последната обиколка и това определено не ми помогна. Надявам се утре да направя добър старт, подобно на предишните състезания през този сезон. Ферари са много силни тук, видяхме че и от Рено се представят силно, по-силно от очакваното, дори и ако Фернандо е с малко гориво.”
“Роберт направи силна обиколка и постигна възможния максимум”, отчете спортният директор на BMW Марио Тайсен. “Смятам че четвъртата позиция е много добра. При Ник последната обиколка не бе перфектна, надявахме се той да се класира по-напред. Въпреки това сме оптимисти. От Гран при на Бразилия през 2006 г. сме с двете коли в топ десет във всяка квалификация.”
Техническият директор Вили Рампф бе също така лаконичен: “Досега нямаме технически проблеми през този уикенд и се надяваме това да продължи все така. Роберт направи добра квалификация и се надяваме да постигне добро класиране в състезанието, защото той разполага с отлична стратегия. Ник отново не успя да намери скорост в една бърза обиколка. Все пак той е много силен в състезанията и също има добра стратегия. За него ще бъде решаващо да направи добър старт, за да не губи време в трафика.”