Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Радост в Мерцедес след двоен финал в точките

Радост в Мерцедес след двоен финал в точките

65
0
Михаел Шумахер

Екипът на Мерцедес Гран при с удоволствие записа двоен финал в точките на пистата Интерлагос след наистина силно представяне на пилотите си Нико Розберг и Михаел Шумахер, финиширали съответно шести и седми.

– Беше разочароващо да загубим позиция от Дженсън [Бътън] при първите боксове, тъй като очаквахме да се забави повече в трафик, но той се измъкна чудесно. Всичките ни решения за стратегията обаче бяха правилни, което позволи да спечелим няколко места. Имахме проблем с радиото, довел до объркването с гумите на Нико при втория му пит. За щастие принудителното спиране мина без загуба на позиция. Чудесно е, че и двете коли са в точките, въпреки че не финишираме там, където искаме да сме – заяви шефът на екипа Рос Браун.

Розберг потегли добре на старта и след като се озова на чиста писта, демонстрира наистина хубава скорост.

– След излизането на колата за сигурност отборът реагира моментално и ме извикаха веднага за нови гуми. За нещастие Дженсън направи същото, а и хаосът със затворените с обиколка болиди бе сериозен, така че не напреднах повече – обясни той. – Михаел ме пусна напред, което бе хубаво, тъй като той бе с износени гуми срещу моите нови.

Самият Шумахер спечели две места на старта, които обаче загуби веднага след това заради излизане в тревата при битката му с Роберт Кубица. Седемкратният световен шампион смяташе след финала, че може би е спрял прекалено рано в пита, тъй като излезе зад Адриан Сутил и изкара доста време там.

– Към края пуснах Нико, защото той имаше по-голям шанс да се бори с Дженсън заради новите си гуми. Нямам търпение за Абу Даби и се надявам на още едно окуражаващо състезание там – категоричен бе Михаел.