Начало Автомобили Rafale е името на купе-кросоувърът, бъдещ флагман Renault.

Rafale е името на купе-кросоувърът, бъдещ флагман Renault.

177
0
Renault Rafale

Rafale е името на купе-кросоувърът, бъдещ флагман Renault. Rafale ще допълни гамата на марката, задвижвана от хибридни двигатели E-Tech и изградени върху платформата CMF-CD. След 5-местния SUV Austral, новият RAFALE е следващият акцент на Renault с който се засилва офанзивата на Renault в D сегмент.

Името е вдъхновено от минало на Renault във въздуха. До началото на 20 век Renault е пионер в производството на двигатели с вътрешно горене за автомобили, както и за влакове и самолети.

Société des Avions Caudron е френска авиационна компания, основана през 1909 г. от братята Гастон и Рене Кодрон. Това е един от най-ранните производители на самолети във Франция. Произвежда самолети за военните както през Първата, така и през Втората световна война . От 1933 г. нататък е дъщерно дружество на Renault.

Всички самолети на марката са кръстени на известен вятър. Съответно, C460, едноместен състезателен самолет, проектиран да разбива рекорди, е преименуван на RAFALE през 1934 г.

Renault се свързва отново с историята си и използва характеристиките на легендарния Caudron Rafales в нов автомобил от висок клас. Семантиката насочва към вятъра и  предизвиква усещане за производителност, дързост, вълнение и отличителен характер.

Световната премиера на новото Renault Rafale ще се състои на 54-ото Парижко авиошоу в Льо Бурже на 18 юни.