Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен трябвало да пести гориво през цялото състезание

Райконен трябвало да пести гориво през цялото състезание

149
0

Кими Райконен се оплака, че е трябвало да пести гориво по време на цялото състезание за Гран при на Абу Даби. Пилотът на Ферари завърши 4-и зад съотборника си Себастиан Фетел, като бе далеч от неговото темпо.

Все пак финландецът се възползва от отпадането на Даниел Рикиардо и зае 4-ата позиция в крайното класиране при пилотите, зад Хамилтън, Фетел и Ботас и пред австралиеца.

„Честно казано през цялото състезание пестях гориво, опитвайки се да задържа пилота зад мен (Макс Верстапен) и да стигна финал с такова количество бензин, че да отговарям на правилата, заяви Райконен. – Това нямаше нищо общо със състезанията.

За жалост такива са правилата. На някои писти е така и не е забавно. Имаме прилична кола, но когато нещата са такива, не можеш да направиш нищо. Регулациите са такива, но това не се усеща като състезание. Просто се опитваме да използваме разрешеното количество бензин и караме по-бавно.“

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене добави, че резултатът от състезанието е бил далеч от идеалния, но на писта, на която може да се изпреварва само на старта, така или иначе е трудно да се придвижиш напред в колоната.

„Истинският потенциал на колата беше видим само в края на състезанието, каза италианецът. – Целият тим тук в Абу Даби и останалата част в Маранело дадоха най-доброто от себе си както обикновено. Сега вече сме изцяло фокусирани върху 2018 г.“