Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен кара като шампион в Унгария, смята Аривабене

Райконен кара като шампион в Унгария, смята Аривабене

46
0

Кими Райконен кара като световен шампион и доказа качествата си на пилот в Гран при на Унгария. Това смята спортният шеф на Ферари Маурицио Аривабене. Заради хаотичната квалификация и дъжда в събота финландецът стартира едва от 14-а позиция, но кара много силно в състезанието и завърши 6-и.

В края той дори притисна Макс Верстапен в битка за 5-ото място, но не успя да го изпревари. Наскоро Кими получи нов контракт от Скудерията за 2017 г. и изглежда мястото му в тима за догодина му дава нужното спокойствие да се представя на много високо ниво.

„Много съм доволен, защото Кими показа, че не напразно е последният шампион на Ферари, каза Аривабене. – В неделя той беше истински боец.”

Самият Райконен смяташе, че карането на Верстапен пред него не е било коректно заради смяната на посоката на движение и сблъска между двамата в една ситуация във втори завой. 

„Имах много добра кола, но след събота не бяхме на позиция, от която да постигнем резултата, на който бяхме способни, каза Кими. – Знаехме, че няма да е лесно. Постигнахме максимума, който можехме от тази позиция. Щеше да е по-добре ако бях изпреварил Макс, но това не се случи.”