Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Лошият старт ми коства шанс за победа

Райконен: Лошият старт ми коства шанс за победа

65
0

Кими Райконен смята, че лошият старт в Гран при на Бахрейн  му е попречил да се бори за победата в състезанието. Финландецът потегли напрактика от 3-а позиция след отпадането на неговия съотборник Себастиан фетел още в загряващата обиколка, зад двете коли на Мерцедес.

Той обаче тръгна лошо и изостана до 5-а позиция. След това бързо започна да наваксва изгубеното и в един момент се озова 2-и, на 15 сек зад Розберг. След това до края Ледения поддържаше темпо, което бе близко до това на Нико, като в един момент дори успя да намали разликата под 5 сек.

„Постижението ми не е лошо, но направих слаб старт и след няколко обиколки бях на една цяла права зад Нико, коментира Кими. – Беше много трудно да наваксам това, но направих каквото можех. Имахме много добра скорост, но достатъчна, за да спечелим състезанието. Второто място беше най-добрият възможен резултат днес и ще се опитаме да подобрим нещата.“

Райконен, който вече има 8 подиума от 11 състезания в Бахрейн, но без победа, заяви още, че екипът му трябва да работи върху надеждността на колата, след отпадането на Фетел сега и неговото в Мелбърн.