Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен може да остане във Ферари и през 2018 г.

Райконен може да остане във Ферари и през 2018 г.

42
0

Кими Райконен може да остане във Ферари и през 2018 г. Това заяви неговият мениджър Стив Робъртсън. Финландецът получи нов договор от Скудерията за 2017 г. и догодина отново ще бъде съотборник на Себастиан Фетел. Според Робъртсън Ледения е напълно мотивиран и би искал да продължи да кара за тима от Маранело и след 2017 г.

„Първо всичко зависи от Кими, заяви Стив. – Дали той би искал да продължи още една година? Моето мнение е, че в този момент, в който той е толкова мотивиран, отговорът е „да”. След това зависи какво ще реши тимът. Кими е напълно мотивиран. Той показа това много ясно на публиката. Можете да го видите.

Познавам го от толкова много години. За мен той изглежда също толкова мотивиран, когато беше младо момче, идващо в спорта. Доволен съм, че сега имаме сделка и той знае къде ще бъде следващия сезон. Това отнема от напрежението към него и той ще има по-приятна лятна почивка, знаейки, че има това, което желае.”

Робъртсън заяви също така, че тази година Райконен кара по-добре спрямо предишните 2 сезона с Ферари, като финландецът е по-доволен от колата, която пасва повече на стила му и като цяло му допада повече и най-вече на специфичните му изисквания за предницата и нейната стабилност.