Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен най-бърз в сутрешната сесия с рекордно време за всички тестове

Райконен най-бърз в сутрешната сесия с рекордно време за всички тестове

34
0

Кими Райконен с Ферари постигна най-добро време в сутрешната сесия от последния ден тестове на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня. С гумите суперсофт финландецът записа 1:18.634 мин, което е най-доброто постижение за всички дни досега. Ледения направи и още един тур под 1:19 мин, като никой друг пилот не успя да слезе под тази граница. Втори в сесията завърши Макс Верстапен с Ред Бул, като също със супермеките гуми изостана на 0.8 сек от Райконен.

Трети се нареди Карлос Сайнц с Торо Росо, който с ултрасофт постигна 1:19.837 мин, следван от Валтери Ботас с Мерцедес, чието изоставане със суперсофт гуми от Кими бе цели 1.2 сек. Предполага се, че това се дължи на по-голямото количество гориво в болида на Сребърните стрели. На 40 хилядни зад него 5-и се класира Нико Хюлкенберг с Рено, който даде топрезултата си с гумите ултрасофт. Също с най-меките гуми Серхио Перес от Форс Индия постигна 1:20.116 сек и се нареди 6-и.

Отново много технически проблеми имаха в Макларън. Фернандо Алонсо на два пъти спря на пистата и предизвика спирането на сесията. Той приключи сесията само с 19 обиколки. От Хонда обявиха, че испанецът е имал същите проблеми като Щофел Вандоорн предния ден – електрическо прекъсване.

В екипа са сменили някои електрически компоненти по задвижващата система и шасито спрямо вчера, като се опитват да открият източника на проблема. Логично Алонсо завърши последен в сесията, въпреки че постигна най-доброто си време – 1:22.731 мин с ултрасофт гуми.