Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен по-доволен от колата спрямо началото на сезона

Райконен по-доволен от колата спрямо началото на сезона

52
0

Кими Райконен заяви, че в последното състезание в Бахрейн е бил определено по-доволен от колата си спрямо началото на сезона. В откриващите 2 кръга финландецът се оплакваше от недозавиване, като беше далеч от темпото на съотборника си Себастиан Фетел. На Сахир Кими също не бе близо до скоростта на лидера в шампионата, но обясни, че всъщност е бил определено по-доволен от колата си, но лошият старт и попадането зад по-бавни пилоти му е попречило да покаже пълния си потенциал.

„В Бахрейн всъщност бях доволен от колата, обясни Райконен. – Но заради лошия старт загубих време. След това и моментът на излизане на колата за сигурност не беше добър за мен. Иначе темпото ми беше много добро и мога да кажа, че съм по-доволен от колата спрямо началото на сезона.“

Запитан какви са отношенията му с президента на Ферари Серджо Маркионе след забележките на боса към представянето на Кими след Китай и това колко още ще остане в спорта, финландецът отговори, че има добри отношения с Маркионе.

„Появиха се някои неща относно нашите отношения, които нямат никакъв смисъл, обясни Кими. – Не знам колко време ще остана още в спорта. Важното е сега да се представям добре. Не сме далеч от Мерцедес. Но не знам дали сме на тяхното ниво. В квалификацията те са пред нас, но в състезанието нещата се променят.“

Финландецът бе запитан какъв бизнес има извън Формула 1 и дали наистина има караоке бар в Хелзинки и дали може да пее. В типичния си стил, Ледения заяви, че има неща, с които се занимава извън Гран при, но не иска да ги сподели. Освен това той каза, че може да пее, но пее лошо.