Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен призова за по-строги наказания в спорта

Райконен призова за по-строги наказания в спорта

59
0
Кими Райконен

Кими Райконен призова за по-строги наказания във Формула 1, които според него ще елиминират глупавите маневри от страна на пилотите. Финландецът е на мнение, че санкциите в момента не дават необходимия резултат.

В последните години освен това стюардите често са критикувани за липсата на постоянство при налагането на наказания за едни и същи провинения от страна на пилотите на пистата.

„Всичко по отношение на наказанията е много случайно и не може да се каже, че има строги мерки, каза пилотът на Ферари. – Ако са безкомпромисни към основните неща, тогава няма да им се налага да се занимават с много други по-дребни такива.

Ако сте достатъчно силни да спрете някои глупости, които се случват, няма да има нужда от тези малки санкции от 5-10 секунди, които се налагат в един или друг случай без сериозни основания.“

Във ФИА се опитват постоянно да подобряват работата на стюардите, за да се справят по-добре с налагането или не на наказания и тяхното измерение. Сред мерките са участието бивши пилоти сред стюардите от 2010 г. и система от наказателни точки за състезателите.