Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Проблемът бе в събралата се на места вода, не в дъжда

Райконен: Проблемът бе в събралата се на места вода, не в дъжда

33
0

Кими Райконен заяви, че не е могъл да направи нищо при инцидента си в Гран при на Бразилия. Пилотът на Ферари се завъртя и разби в предпазната стена в началото на 20-ата обиколка секунди след поредното прибиране на колата за сигурност и подновяването на състезанието.

До този момент той бе на 3-а позиция, а зад него съотборникът му Фетел и Карлос Сайнц едва успяха да го избегнат. Преминавайки през останките от колата на Кими, Хюлкенберг пък повреди своя болид Форс Индия.

Според финландеца условията са били опасни на никои места на пистата и той е попаднал на събрала се вода на място, на което не е очаквал да има такава. „Не валеше ужасно силно, но бе много лесно да стане аквапланинг, обясни пилотът на Ферари.

 – При качването след завоя Жунсао поне при мен се получаваше много аквапланинг. В завой 4 също. Когато влезеш в онези части от трасето с вода, не можеш да направиш нищо. Завъртях се, почти успях да се върна, но мястото беше много лошо. За щастие никой на ме удари.“

Кими също така обясни, че при рестарта на състезанието гумите му също така не са били с нужната температура: „Не бяха най-лесните условия за нас и при толкова много обиколки зад сейфтикар, гумите ти само изстиват. И след това става по-трудно и сложно. Проблемът като цяло беше в местата със събрала се вода, не самия дъжд. Той не бе толкова силен.“