Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен свалил 3.2 кг през зимата

Райконен свалил 3.2 кг през зимата

87
0
Кими Райконен

Кими Райконен е свалил 3.2 кг през зимната пауза. Това разкри неговият треньор Марк Арнал. Наскоро репортер на пистата отбеляза, че финландецът изглежда по-стегнат и слаб през тази година.

Ледения отказа коментар по темата, но личният му треньор заяви пред италианското издание Iltalehti, че Райконен вече тежи само 70 кг, което е с 3.2 кг по-малко от теглото му в края на миналия сезон.

Арнал каза още, че инженерите на тима искат пилотите да са възможно най-леки. „Ако те искат колата да завива по-добре с предната част, те трябва да поставят повече тегло в предницата, каза Марк.- Ако искат повече грип от задните гуми, те изместват теглото по-назад. Но ако пилотът тежи твърде много, това няма как да проработи.”

Съотборникът на Кими във Ферари Себастиан Фетел пък призна, че финландецът често е по-бързият пилот от началото на сезона, като това определено важи за петъчните тренировки. В квалификациите обаче Райконен допусна няколко грешки, които го лишиха от шанса да стартира първи в Бахрейн и Баку.

„Тази година борбата ни е изключително оспорвана, каза германецът. – На места имам трудности да разбера поведението на колата. Кими е изключително талантлив и умее да се справя с проблемите. В последните години неговият образ бе малко изопачен заради различни фактори и постигнатите резултати, които не отговарят на показаното от него.”