Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен: Да, горещо е, но пистата е различна

Райконен: Да, горещо е, но пистата е различна

46
0
Кими Райконен

Кими Райконен заяви, че наистина във Валенсия времето се очаква отново да бъде изключително горещо както бе в Бахрейн, където той за малко не можа да спечели, но характерът на трасето е различен и не бива да се избързва.

Тази писта е много различна от всички останали градски трасета, има много дълги прави и не е съпоставима нито с Монреал, нито с Монако. Различна е и от Бахрейн, а и от тогава колите претърпяха развитие – успокои Кими колегията в моторхоума на Лотус Рено, който въпреки работещия климатик едва успяваше да разведри малко ужасната жега.

Според Райконен характерът на пистата е такъв, че макар исторически първата позиция да е много важна, с дългите прави и наличие на DRS изпреварванията са напълно възможни и това дава интересни опции за състезанието освен работата с гумите и тяхното износване, което при Лотус Рено видимо е добро.

В характерния си наглед небрежен стил Кими бе много внимателен, когато коментира нашумелите проблеми с управлението на колата си, като каза, че просто има развитие във всяко състезание.

Финландецът отхвърли и всякакви спекулации за промяна на отношението му към Ромейн Грожан, като заяви, че нищо не се е променило откакто двамата са се запознали и няма никаква причина да има някакво напрежение (въпреки намека за по-добрите резултати на французина напоследък).

Грожан коментира няколко минути по-рано, че за него няма никаква промяна в работата му в екипа и че се учи от съотборника си шампион на много неща, не толкова в карането, но преди всичко в работата с тима, в реакциите при различните проблеми и т.н.