Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен ядосан на Рено

Райконен ядосан на Рено

68
0

Световният шампион във Формула 1 за 2007 г. Кими Райконен отхвърли възможността да се върне в Гран при с отбора на Рено, заявявайки, че френският тим използва името му за собствени цели. Финландецът е пилот на Ситроен в момента, но още от началото на прехвърлянето му в ралитата непрекъснато се носят слухове за това, че може да дойде пак в F1.

Кими обаче се вбеси, след като вече няколко седмици се обсъжда изявление на Ерик Булие. Шефът на Рено обяви, че финландският състезател му се е обадил да пита за място за 2011 г.

– Изключително съм разочарован от начина, по който те използваха името ми за собствените си маркетингови цели. В нито един момент не съм обмислял сериозно да карам за Рено и мога да уверя всички, че съм сто процента убеден, че няма да карам за Рено през 2011 г. Мениджърите ми се свързаха преди седмици с шефа на Рено. Това е всичко – ядосано изрази позицията си Кими в интервю за финландския ежедневник Турун Саномат.

Роберт Кубица има сигурен договор с Рено до края на 2012 г., но мястото на Виталий Петров далеч не е сигурно. В интервю за списание ClubS1 Булие обясни, че има време до края на сезона да вземе решение, но не може да чака и до Коледа. За кокпита на руснака се спрягат куп имена, но това на Райконен има различна тежест.