Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен доволен, че помага на Маса

Райконен доволен, че помага на Маса

31
0

Кими Райконен каза, че е доволен, че е дал второто място на Фелипе Маса в Гран при на Китай, както и че ще се радва да му помогне отново в Бразилия в преследването на титлата.

В Китай Райконен се движеше втори през повечето време, но тъй като нямаше шанс да изпревари Хамилтън за първата позиция, той забави и предостави възможността на съотборника си да го изпревари.

„Щом не се бориш за титлата вече, то няма значение дали завършваш втори или трети, стига точките за Ферари да останат същите” – казва Райконен.

„Постигнах най-добрия възможен резултат в Китай, имайки предвид факта, че не можех да се боря за победата. Имахме възможността да спечелим, но темпото ни не бе достатъчно силно. И не че колата бе слаба, но и не бе на 100 процента.”

Райконен се чувства окуражен от темпото си в последните две състезания, конкретно в квалификациите.

„Най-накрая се прибирам у дома с приятно чувство” – казва той. „Най-хубавото от двете състезания в Япония и Китай бе, че аз бях отново бърз в квалификациите. Колата се държи така, както ми харесва. Затова и успях да стартирам от предна редица на Фуджи и Шанхай.”

Миналата година Райконен успя да преодолее разлика от седем точки спрямо Хамилтън за само едно състезание. Тази година задачата на Фелипе Маса е напълно идентична.