Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен доволен от скоростта на Лотус Е20, радва се на двубоите в...

Райконен доволен от скоростта на Лотус Е20, радва се на двубоите в състезанията

21
0
Кими Райконен,Люис Хамилтън

Кими Райконен вървеше втори в Гран при на Китай преди съсипаните му гуми да го пратят едва 14-и на финала на третия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г. Финландецът обаче заяви, че се е чувствал удобно в автомобила си.

Не можах да изпреваря Фелипе [Маса] в средата на надпреварата и не можах да задържа Себастиан [Фетел] зад мен, но въпреки това колата е с добра скорост. Гумите ми бяха прекалено съсипани, изтървах състезателната линия и отидох върху камъчетата. Там нямах почти никакво сцепление, а имаше твърде много болиди зад нас. Беше прекалено късно за още един питстоп, но такава стратегия избрахме. Нямаше да се боря за втора позиция, ако бяхме решили да правя три бокса. Може би трябваше да направим по-дълъг втори стинт, тъй като това проработи за Ромейн [Грожан]. Още учим поведението на гумите – обясни Кими.

Той допълни, че стратегическото решение е изглеждало правилно в момента, в който е взето и съответно ще се извадят поуки за следващите надпревари. Райконен обаче имаше доста битки в хода на надпреварата и бе доволен от това.

Точно това ми липсваше в ралитата – двубоите кола срещу кола. На моменти бе много сериозно, но това са състезанията. Поне мисля, че е било чудесно за зрителите. Иначе се върнахме към първоначалната спецификация на болида след петъчните тренировки, тъй като бяхме наясно как работи. Не успяхме да подобрим скоростта с новите компоненти, но въпреки това Е20 бе с добро поведение. Надявам се да постигнем напредък в Бахрейн – каза още Райконен.

В Бахрейн финландецът има едно второ и три трети места, а и не смята, че трасето ще е особено препятствие за Лотус.

Не знаем колко ще сме силни, докато не сме карали там. Дано новите неща проработят според плана и да сме по-бързи спрямо Китай. Да видим – допълни пилотът.

Той сподели също така, че пътуванията до далечни дестинации не му допадат особено, но в болида забравя за неудобствата и си върши работата.